Hae
Minulta teille

Tilannepäivitys

Halusin kirjoittaa tänne blogin puolelle tilannepäivityspostauksen sairaalasta, kun viime kerrasta on jo aikaa. Mulla ei vaan valitettavasti ole ollut mitään sen suurempia asioita kerrottavana, kun jokainen päivä on ollut lähes samanlainen viimeiset 2,5 viikkoa ja täällä ollaan eletty hieman epätietoisessa tilanteessa, että mitäs seuraavaksi ja kauan mua aiotaan täällä pitää.

Päivittäin kyllä tulee jotain postattua instagramin puolella, joten siellä voi seurata mikäli haluaa pysyä tilanteen tasalla reaaliajassa.

 

 

Minulle asennettiin pessaari

Viimeisimmän blogipostauksen jälkeen minulle on asennettu pessaari, tarkemmin Arabin pessary, tukemaan mitättömäksi lyhentynyttä kohdunkaulaa sekä sulkemaan fungelia. Tämä ei kuitenkaan estä kohdunsuun kypsymistä tai synnytyksen alkamista silloin, kun se on alkaakseen. Toki, jos pessaari on edelleen paikallaan synnytyksen alkaessa, se tietenkin poistetaan. Pessaarista ei oikein ole tietoa suomenkielellä, mutta tässä englanninkielinen sivusto, josta näkee ainakin kuvan millaisesta apuvälineestä on kyse. Pessaarin asennus ei tuntunut juuri miltään ja kun se on asennettu oikein, ei sen oleminenkaan tuolla sisuksissa ole millään tavalla tiedostettavissa.

 

 

Lääkärintarkastus

Tänään mulla oli lääkärintarkastus, jossa lääkäri totesi, että tulen makoilemaan sairaalassa vielä vähintään rv 32 saakka eli noin 2,5 viikkoa (nyt menossa rv 29+2). Näiden raskausviikkojen täytyttyä, mikäli tilanteessa ei ole tullut muutosta, saatan päästä kotiin lepäämään. Ja mikäli asiat menisikin niin hyvin ettei vauva ole päättänyt tulla maailmaan ennen rv 37, pessaari poistetaan viimeistään tuolloin ja silloin pieni poikamme saa luvan syntyä. Hän on nyt kooltaan 1440 grammaa ja lääkärin mukaan ultralla katsoessa hyvin tyytyväisen oloinen omassa yksiössään. Kaikki pienetkin liikkeet tuntuvat ja välillä mietin missä kaikissa asennoissa hän tuolla oikein on, kun oman hyvän asennon hakeminen meinaa tuottaa hankaluuksia.

Näillä eväillä siis mennään nyt ja toivotaan, että tällä raskaudella ja näillä kokemuksilla olisi onnellinen loppu.❤

 

Lue myös:

Terkkuja sairaalasta

Eilisiä uutisia äitiyspoliklinikalta

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.