Hae
Minulta teille

Meidän vauvan nimi ja muut nimivaihtoehdot

Meidän vauvan ristiäisiä vietettiin sunnuntaina 5.9. Kastetilaisuudessa oli mukana meidän molempien perheenjäsenet sekä kummit. Tilaisuus oli kaunis ja päivä meni hujauksessa.

 

 

Keväällä sairaalassa maatessani ehdin laatia piiiiitkän nimilistan ihanista nimivaihtoehdoista. Ihastuin itse vanhoihin nimiin etenkin sellaisiin, jotka juontavat juurensa 1800-luvun lopulta. Tuolloin oli muotia antaa lapselle nimi, jollaisen ominaisuuden vanhemmat toivoivat lapsen kantavan pitkin elämänsä. Näistä nimistä omat lempparini olivat Into, Sisu ja Onni. Muita nimiä joita kirjoitin listaan olivat mm. Kauno, Taisto, Ohto, Aatu, Atso, Hugo, Reko, Jali, Jyri ja Urho.

Vauvan etunimeä mietittiin vielä ristiäisten edellisenä iltana ja meillä oli jäljellä kaksi vaihtoehtoa Onni tai Iiro. Onni oli minun ehdotukseni ja Iiro mieheni. Lopulta emme osanneet tehdä päätöstä kahdestaan, joten laitoimme anopille viestin, joka sisälsi vauvan kuvan ja tekstin:”Mummi, nyt isi ja äiti tarvis apua. Ne ei osaa päättää mun nimeä. Olisinko minä Iiro vai Onni? P.S. Tämä on salainen tehtävä!”

 

 

Mummi sanoi oman mielipiteensä asiaan ja näin päädyimme siihen, että poikamme kantaa nimeä IIRO. ❤

Kunnioitan pojan isän pyyntöä enkä paljasta kokonimeä julkisesti. Kerrotakoon kuitenkin, että poika sai yhteensä 3 nimeä. 1. nimi on Jeren keksimä, toinen minun isäni mukaan ja kolmas nimi kulkee Jeren suvussa jo 4. polvessa.

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *